Panelni troslojni parket je sestavljen iz treh plasti masivnega lesa.

  • Zgornji gotovi sloj je izdelan iz širinsko ter dolžinsko lepljenih parketnih deščic, ki spominjajo na klasični parket. Njihova debelina je od 3 do 4 mm. Za zgornji sloj se lahko uporabijo lesne vrste, ki ustrezajo zahtevam rabe lesa za pode.
  • Srednji in spodnji sloj sta mehkejša, zanju uporabljajo lesne vrste z nižjo gostoto. Dimenzijska stabilnost parketa je zelo dobra in je odvisna od izbrane lesne vrste in orientacije posameznih plasti masivnega lesa. Slednje so orientirane tako, da je z vidika poteka lesnih vlaken srednji sloj položen prečno na zgornji in spodnji sloj.

Dimenzije

Parketne deske so izdelanev dimenziji 15 x 150-190 x 1800-2200 mm. Parket odlikujejo stabilnost, elastičnost in nadpovprečna dekorativnost.

Polaganje panelnih parketov

  • Na ustrezno, suho pripravljeno podlago (obrušena in premazana z emulzijo) lahko panelni troslojni parket zaradi njegove  dimenzijske stabilnosti lahko položimo klasično , t.j. lepljen po celotni površini na podlago ali pa plavajoče, t.j. lepljen samo po bočnih stikih.
  • Po končanem polaganju celotno, tovarniško obdelano površino zaščitimo z zaščitnim premazom. Postopek traja priblino 2 do 6 dni.
  • Panelni troslojni parket (odvisno od vrste lesa) je primeren za polaganje na toplovodno talno ogrevanje.

Vzorci panelnih troslojnih parketov ↓

>> Povpraševanje <<
Panelni parket 1