Podjetje ONIS je prepoznalo kvaliteto WOCA izdelkov in pripeljalo to svetovno znano podjetje na slovensko tržišče leta 2002.

Začetki danskega podjetja WoodCare Denmark A/S segajo v leto 1969,  ko so predhodniki Ib Moeller, Skagens  Trip –Trap začeli razvijati in proizvajati izdelke za nego lesa,  ki na skandinavskem trgu  predstavljajo  stoletno tradicijo.

Leta 2004 se je podjetje preimenovalo in pod isto blagovno znamko WoCa združilo vsa ostala predhodna podjetja, ki so proizvajala različne proizvode za nego in vzdrževanje lesa, z vsem znanjem pridobljenim z dolgoletnimi izkušnjami .

WoodCare Denmark A/S je danes vodilno podjetje, ki  razvija, proizvaja in trži celoten program za nego lesa na  domačem evropskem, azijskem in ameriškem trgu,  oskrbuje vodilne tovarne talnih oblog in pohištva, tako na industrijskem kot tudi na trgu na drobno.
Njihov bogat izbor izdelkov se nenehno širi in dopolnjuje.

Izhodišče in osnovna filozofija WoCa Denmark je,  da so izdelki obstojni , na vplive iz okolja in  da ohranjajo tako željeno naravno danost lesa tako na prostem kot v zaprtih prostorih.

Vsi izdelkiki  Woca  so testirani v laboratoriju, preizkušeni v praksi, šele nato poslani v redno prodajo na trg.

LABORATORIJSKO PREIZKUŠENA KAKOVOST

Izdelki WoCa so najboljša izbira in naložba za prihodnost. Z vlaganjem v te , ne samo kvalitetne izdelke za zasčito lesa, se neposredno ekološko ohranja tudi investicijska vrednost gozda.
Vsi izdelki Woca izpolnjujejo stroga merila in so certificirani s strani nemškega instituta za ekološke gradbene materiale (IBR) V Rosenheimu. Izdelki imajo vse potrebne ateste , skaterimi izpolnjujejo stroga ekološka merila.

Izdelki WoodCare – WOCA Denmark A/S so odobreni v skladu z :

  • -nemško DIN 53160 normo za uporabo v različnih okoljih,
  •   izpolnjujejo vse zahteve po EN – 71- 3,
  •   VOC FREE,
  •   DS/EN ISO 9001
  •   DS/EN ISO 14001.
  •   Še več, vsi izdelki izpolnjujejo HOS norme.

woca certifikati
VOC FREE
V letu 2007 je Evropska unija sprejela nov predpis, s katerim ureja strožja pravila pri proizvodnji pokrivnih premazov za les – VOC FREE (hlapne organske spojine).

Wocini strokovnjaki so že pred tem razvili in ponudili na tržišče produkte, ki so ustrezali novo izdanim strožjim predpisom.

S tem so dosegli pomemben ekološki korak pri zaščiti delovnega in bivalnega okolja. Nobeno Wocino olje ne vsebuje hlapnih organskih snovi , ki bi negativno vplivale na okolje. Vsi premazi VOC FREE pozitivno vplivajo na kakovost zraka, kar se izkaže še posebej v zaprtih bivalnih prostorih.
Vsi Wocini izdelki ustrezajo novim Evropskim predpisom VOC FREE prekrivnih premazov za les. Presegajo celo najzahtevnejše ameriške predpise, kar potrjujejo tudi certifikati iz laboratorija neodvisnega nemškega inštituta za ekološke gradbene materiale (IBR) v skladu z DIN- norm 53-160 WOCA WoodCare Dar.

logo_usgbc

Olje za notranjo obdelavo

Olje za zunanjo obdelavo

Vzdrževanje