klasični masivni parket
Klasični masivni parket je tradicionalna vrsta talne obloge, ki sega stoletja v preteklost. Od začetka polaganja lesenih talnih oblog nekje v 17 st. pa do danes nam ta tako imenovani tradicionalni parket daje občutek topline in trdnosti.
Parketne deščice so v celoti izdelane iz plemenitega masivnega lesa. Za tovrstne talne obloge je značilen prestiž, kvaliteta in trajnost, zato tudi imajo najdaljšo tradicijo uporabe. S pravilno strokovno izbiro lesa, natančno obdelavo, so se posamezni parketi ohranili vse do danes. V centru Ljubljane smo pod strokovnim nadzorom restavrirali odlično ohranjen, ročno izdelan klasični parket debeline 22 mm iz leta 1893. Ob normalni uporabi in vzdrževanju bo izkazoval svojo lepoto in pridih starosti vsaj še toliko časa. Njegova obstojnost je skoraj brezčasna.

Nič ni lepšega kot ujeti toplino in naraven videz lesa v našem domu. Lepoto temu parketu pa znajo s svojo strokovnostjo dodati naši obrtniki. S svojo končno naravno lepoto očarajo vsak pogled in poudarijo vse lepote lesa in narave.

Dimenzije

Masivne tangencionalne in radialne parketne deščice so debele 10, 15 in 22mm, različnih širin od 50 do 150mm in dolžin od 500 do 2000mm.

S široko paleto dimenzij, veliko izbiro domačih in tropskih lesnih vrst, zagotavljamo kupcu estetske, funkcionalne in ekonomske učinke parketa.

Polaganje klasičnih parketov

  1. Na ustrezno, suho pripravljeno podlago (obrušena in premazana z emulzijo) parket klasično položimo, prilepimo po celotni površini z lepilom SLC L 34 Eco.
  2. Parket grobo, fino obrusimo in pokitamo.
  3. Površino lakiramo ali oljimo z WOCA Master oil (Danska). Celoten postopek traja približno 14 do 21 dni.
  • Parket v debelini 22 mm pa ni primeren za polaganje na toplovodno talno ogrevanje zaradi slabe prevodnosti.

Vzorci klasičnih masivnih parketov ↓

>> Povpraševanje <<
Teak - Klasični masivni parket
Hrast - Klasični masivni parket
Evropski oreh - troslojni parket , Rustik kvaliteta , ščetkan, surov, na vezani plošči
Iroko - Klasični masivni parket
Oljka - Klasični masivni parket
Doussie - Klasični masivni parket