Exterior olje se uporablja  za osnovno temeljno zunanje oljenje:  teras, vrtnega pohištva, zunanjih stenskih oblog, fasad kot tudi za vzdrževanje že oljenih zunanjih lesenih površin.

Je specialna sestavina oljnih komponent, ki odlično ščitijo zunanje lesene površine pred vplivi vode, umazanije, gljivami in plesnijo . Je okolju prijazen proizvod. Vsa olja imajo UV zaščito.

Exterior olje je lahko natur ali barvno.

woca-exterior-oil-natural-2_5-l

Barvna paleta:

woca exterior oil - barvna paleta

Tovarniška navodila za uporabo:

1.korak
Pred nanosom olja leseno površino očistimo z WOCA Exterior Cleaner (če je potrebno). Počakamo, da se les popolnoma posuši in da ne vsebuje vlage višje kot 17 %. Obrusimo eventuelna lesna vlakna, ki predstavljajo hrapavo površino, z brusnim papirjem granulacije 120, nato pa še z brusnim papirjem granulacije 220  v smeri rasti »letnic« v lesu. Med samim postopkom oljenja les ne sme biti izpostavljen dežju oz. kakšni drugi vlagi.

Olje apliciramo na suho leseno površino pri min. temperaturi 13° C. Izogibamo se direktnim sončnim žarkom in visoki temperaturi.

2. korak
Pred uporabo olje v embalaži dobro pretresemo in premešamo. Na lesene površine enakomerno nanesemo tanek sloj olja, debelejši nanos lahko povzroči rahlo matiranost. Posebno skrb namenimo stikom med posameznimi lesnimi elementi, ev. grčami, razpokami in žlebiči v lesu.Obrišemo višek nanesenega olja s čisto bombažno krpo po ne več kot 5 minutah.     

3. korak
Če lesena površina ni dovolj prepojena z oljem, postopek oljenja ponovimo. Glej korak 2.

Ko je olje temeljito suho in trdo, vse pooljene površine strojno spoliramo, s tem odstranimo ev. viške olja (zasušene kapljice), ki niso penetrirale v strukturo lesa in bi bile bolj podvržene spiranju.Istočasno pa naredimo leseno površino ekstra odporno proti vsem vremenskim vplivom.

4. korak
Odvisno od vremenskih razmer in zunanje temperature je lahko olje trdo in suho po 24 oz. 48 urah. Posebno pozornost namenimo vrtnemu pohištvu, oblogam in fasadam, če uporabljamo temnejša olja , črno, antracit ali oreh. Dodatno moramo lesene površine –strojno spolirane, zaščititi šez Exterior oljem natur barve. S tem preprečimo, da osnovna temna barva ne pride na površino in vsled dežja ne pušča sledi barve.

OPOZORILO : zaradi možnosti samovžiga morate z oljem prepojene krpe namočiti v vodi in jih zatem v tesno zaprtih PVC vrečkah odvreči.