Barvna olja Woca interior oil uporabljamo za temeljno oljenje parketa, pohištva in ostalih lesenih notranjih površin. Prednost teh naravnih olj je, da so natur olju tovarniško dodani barvni pigmenti,  tako je v vsaki embalaži vedno enaka količina olja in pigmenta. Z barvnimi olji lahko oljimo hrastov, bukov, jesenov, smrekov, borov, tikov…parket in druge  notranje lesene površine.

Woca Interior oil - barvno

Interior olje je lahko natur ali barvno:
WOCA colour oil barve
Ta olja  uporabljamo za temeljno, kot tudi za vzdrževalno oljenje.

Tovarniška navodila za uporabo:

1.korak
priprava1Barvno olje apliciramo na pobrušen,čist in suh parket.Vlaga v parketu ne sme presegati 12%, temperatura v prostoru pa mora biti nekaj dni pred aplikacijo vsaj 18 °C.Pred pričetkom nanosa olja moramo zagotoviti primerno zračenje.

2. korak
priprava2Pred uporabo olje v embalaži dobro pretresemo in premešamo.Z ročnim aplikatorjem ali strojno nanesemo sloj barvnega olja na parket.Po približno 20 min tla absorbirajo barvni pigment,strojno s posebnimi padi-diski le tega utremo v podlago, če je parket gladek,če pa je parket ščetkan pa uporabimo bel poliš pad.15 min po končanem vtiranju olja v  parket(odvisno od pogojev in vrste parketa) strojno z belo bombažno krpo odstranimo višek barvnega olja, ki ga parket zaradi prenasičenosti ne more več absorbirati.
3. korak
priprava3Odvisno od vrste, obdelave parketa,notranje zračne vlage in temperature, ki ne sme biti nižja od20° C , se olje do pohodne trdote posuši v približno 2 dnevih(ročno preveriti).Po približno 6-tih dneh je olje popolmoma suho in normalno pohodno.Površina parketa mora biti v pohodnih conah zaščitena z dvoslojnim filcem(spodnji sloj filc,zgornji sloj PVC),nikakor pa ne samo  s PVC folijo, kar lahko privede do kondenčne vlagein posledično do nabrekanja parketa.
4. korak
priprava4Parketi oljeni z barvnimi olji (temnimi ali natur) čistimo z natur milom.Belo oljene lesene površine in parkete pa z belim milom.

OPOZORILO : zaradi možnosti samovžiga morate z oljem prepojene krpe namočiti v vodi in jih zatem v tesno zaprtih PVC vrečkah odvreči.