Ribja kost – francoska oz. madžarska Chevron 30°/ 45°/60°

ribja kost - kot 45 in 30Način polaganja parketa v ribjo kost ima na evropskih tleh bogato zgodovino in izvira iz začetka 17.stoletja . Položena v obliki črke V pod kotom 30°, 45°, 60° nam da pridih staro meščanske estetike (v tistem času tako položen parket je v palači Versaj v Franciji).

Dizajn ribje kosti je najlepše poudarjen če je v prostoru položen vzporedno z najdaljšo stranico v smeri svetlobe.Skladno z okusom in željo je lahko parket ribja kost položena iz katere koli točke v prostoru. Diagonalna postavitev vizualno razširi prostor.

Parketi položeni v obliki ribje kosti so zaradi svoje lepote ponovno zelo iskani tudi v modernih stanovanjih in to prav v vseh prostorih.

Sam način izdelave parketa za ribjo kost je da odžagamo trikotni del na obeh koncih parketne deščice pod kotom 30°, 45°, ali 60° merjeno od vrha do konca. Vse deščice so enako dolge potrebujemo pol levih in pol desnih parketnih deščic. Takšen način izdelave pa narekuje vsaj 10% večjo porabo za odpadek. Količina se samodejno zaokroži na cel paket.

ribja kost - francoska, madzarska - 45 stopinj ribja kost - francoska, madzarska - 45 stopinj 2 ribja kost - francoska, madzarska - 45 stopinj 3

ribja kost - kot 90 stopinj

Ribja kost – tradicionalna oz. italijanska 90°

Dizajn pri tej obliki ribje kosti je zelo klasičen pa kljub temu moderen in zadnja leta zelo iskan.

Vse parketne deščice so enako dolge, pravokotne oblike in na koncih niso rezane. Za takšno postavitev ribje kosti – potrebujemo leve in desne parketne ploščice enako dolge in postavljene pravokotno druga na drugo pod kotom 90°.

Ribja kost je najlepše poudarjena če je položena vzporedno z najdalšo stranico v prostoru in v smeri svetlobe.

Ribja kost - tradicionalna oz italijanska - 90 stopinj tradicionalna ribja kost 2 tradicionalna ribja kost 1
>> Povpraševanje <<