Hitra gradnja in  vse večje povpraševanje po masivnih mozaičnih parketih je našim strokovnjakom  narekovalo potrebo po izdelavi  mozaičnih gotovih parketov iz masivnega lesa v različnih dizajnih in elegantnih vzorcih. Zgornji masivni 4mm sloj poudarja bistvo in žlahtnost lesa . Zanj se izbirajo najplemenitejše, dekorativne in prestižne lesne vrste, ki pa morajo ustrezati kriterijem izbire lesa za parkete. Za zgornji sloj uporabljamo tudi dragocene lesne teksture, ki jih je v naravi malo oz. jih najdemo le pri posameznih drevesih znotraj iste drevesne vrste. Debelina spodnjega in srednjega sloja je 11 mm.

Za sestavljanje vzorcev se uporabljajo radialno in tangencionalno orientirane deščice, vse pogosteje pa tudi zelo cenjene nepravilno orientirane deščice lesa korenin in koreninskega vratu. Ta slog mozaičnih elementov lahko poudari veličino starih renesančnih vil, dvorcev, gradov , mestnih rotovžev in samostanov. Ti dizajni ustvarjajo edinstvena unikatna tla, ki dajejo prostoru bogatost. Za nekaj časa se je stara klasična oblika mozaičnega parketa umaknila  modernemu minimalističnemu stilu parketov. Sedaj pa se v polni luči ponovno vrača in zaseda svoje mesto.

Mozaičen masivni parket sodi tudi v  moderen stil  stanovanjske arhitekture. Mozaične parkete izdelujejo tudi po željah kupcev, veliko dizajnov pa je že oblikovanih.Dimenzije :

Vsi mozaični masivni parketi so izdelani v dimenzijah  kvadratnih plošč od debeline 10-15 mm, širine 300-1000 mm in dolžine 300-1000 mm.

Površinska obdelava

Plošče so površinsko obdelane (gladke, ščetkane ali peskane + lakirane ali oljene) in pripravljene za vgradnjo.

Sam sistem izdelave in vgradnje pa nam omogoča tudi enostavno  zamenjavo posameznih eventuelno poškodovanih elementov mozaičnega gotovega parketa.

Ravno tako tudi mozaični troslojni gotovi parket poudarja prefinjen okus in prestižen izgled, s svojo moderno obliko presenetljivo dobro izgleda v sodobno arhitektonsko dizajniranem stanovanju.

Polaganje mozaičnih parketov

  • Na ustrezno, suho pripravljeno podlago (obrušena in premazana z emulzijo) parket klasično položimo, prilepimo po celotni površini z lepilom SLC L 34 Eco.
  • Parket grobo, fino obrusimo in pokitamo.
  • Površino lakiramo ali oljimo z WOCA Master oil (Danska). Celoten postopek traja približno 14 do 21 dni.
  • Mozaični masivni parket je primeren (odvisno od vrste lesa) za polaganje na toplovodno talno ogrevanje. Glej specifične lastnosti lesa.

Vzorci mozaičnih masivnih parketov ↓

>> Povpraševanje <<
Hrast Nuit - Mozaični troslojni gotovi parket
Hrast Class - Mozaični troslojni gotovi parket
Hrast Elite - Mozaični troslojni gotovi parket
Hrast Excelent - Mozaični troslojni gotovi parket
Hrast History - Mozaični troslojni gotovi parket
Hrast Chic - Mozaični troslojni gotovi parket
Mozaični masivni parket 1
Mozaični masivni parket 2
Mozaični masivni parket 3
Mozaični masivni parket 4
Mozaični masivni parket 5
Mozaični masivni parket 6
Mozaični masivni parket 7