Mozaični masivni parket  je izdelan iz masivnega lesa v različnih dizajnih in elegantnih vzorcih. Mozaični parket se je razvil pod spretno roko tedanjih versajskih obrtnikov in  dizajnerjev s prefinjenim okusom.

Za sestavljanje vzorcev se uporabljajo radialno in tangencionalno orientirane deščice, vse pogosteje pa tudi zelo cenjene nepravilno orientirane deščice lesa korenin in koreninskega vratu. Ta slog mozaičnih elementov lahko poudari veličino starih renesančnih vil, dvorcev, gradov , mestnih rotovžev in samostanov. Ti dizajni ustvarjajo edinstvena unikatna tla, ki dajejo prostoru bogatost. Za nekaj časa se je stara klasična oblika mozaičnega parketa umaknila  modernemu minimalističnemu stilu parketov. Sedaj pa se v polni luči ponovno vrača in zaseda svoje mesto.

Mozaičen masivni parket sodi tudi v  moderen stil  stanovanjske arhitekture. Mozaične parkete izdelujejo tudi po željah kupcev, veliko dizajnov pa je že oblikovanih.

Dimenzije :

Mozaični masivni parketi so izdelani v dimenzijah  kvadratnih plošč od 10×300-600×300-600 mm  do 14×400-800×400-800 mm .

Polaganje mozaičnih parketov

  • Na ustrezno, suho pripravljeno podlago (obrušena in premazana z emulzijo) parket klasično položimo, prilepimo po celotni površini z lepilom SLC L 34 Eco.
  • Parket grobo, fino obrusimo in pokitamo.
  • Površino lakiramo ali oljimo z WOCA Master oil (Danska). Celoten postopek traja približno 14 do 21 dni.
  • Mozaični masivni parket je primeren (odvisno od vrste lesa) za polaganje na toplovodno talno ogrevanje. Glej specifične lastnosti lesa.

Vzorci mozaičnih masivnih parketov ↓

>> Povpraševanje <<
Mozaični masivni parket 1
Mozaični masivni parket 2
Mozaični masivni parket 3
Mozaični masivni parket 4
Mozaični masivni parket 5
Mozaični masivni parket 6
Mozaični masivni parket 7