industrijski parket, tehno parketIndustrijski ali tehno parket  predstavlja bočno na kant postavljene (tangencionalno ali/in radialno orientirane ravne lesene lamele), ki so povezane z lepilnim trakom v posamezne parketne elemente. Parket odlikujejo velika trdnost in trdota ter velik obrabni odpor, zato je primeren za površine, kjer so obremenitve tal velike (pisarne, šole, restavracije, hoteli, trgovine). Je dekorativen, zelo moderen in zaradi svoje edinstvene oblike zelo zaželjen tudi v stanovanjskih objektih. Dimenzijsko stabilnost mu daje bočna postavitev lesenih elementov zato je zelo primeren tudi za vlažne prostore, kopalnice, savne, spa ( teak, iroko,…)

Dimenzije:

Proizvaja se v debelini 10 in 15 mm, širine od 160 do 300 mm in dolžine od 160 do 350 mm.

Industrijski parket je praviloma izdelan iz dimenzijsko stabilnih lesnih vrst, stabilnost samega parketa pa se utegne še povečati tudi zaradi specifične sestave oz. orientacije posameznih lamel.

Polaganje industrijskih parketov :

  1. Na ustrezno, suho pripravljeno podlago (obrušena in premazana z emulzijo) parket klasično položimo, prilepimo po celotni površini z lepilom za parket.
  2. Parket grobo, fino obrusimo in pokitamo.
  3. Površino lakiramo ali oljimo z WOCA Master oil (Danska). Celoten postopek traja približno 14 do 21 dni.

Vzorci industrijskih parketov ↓

>> Povpraševanje <<
Hrast - Industrijski parket
Teak Indonezija - Industrijski parket