Električno ogrevana tla

Električno talno ogrevanje je nizko temperaturno ploskovno ogrevanje in se vgrajuje praktično v vse stanovanjske prostore, temperatura na površini lesene talne obloge ne sme presegati 25°C. Relativna zračna vlaga v prostoru mora biti nad 45-65%. Različne finalne talne obloge kot toplotni prevodniki niso enakovredne. Odlične toplotne rezultate dosežemo kadar je finalna obloga kamen ali keramika, ki sta najboljša temperaturna prevodnika in manjše, ko se v tej vlogi pojavi dvo ali troslojni izgotovljeni parket.

Nekatere vrste in tipi parketov niso primerni za polaganje na talno ogrevana tla.
Debelina grelne folije oz. grelni kabli so v debelini od 3 do 4mm. Vgradijo se direktno v lepilo tik pod keramično oblogo, zato je temperaturna odzivnost hitra.

Polaganje parketa na električno ogrevana tlaPri dvo ali troslojnem izgotovljenem parketu, kot slabšemu toplotnemu prevodniku pa takšna vgradnja kljub uporabi lepila za parket L34 A+B Eco GreenBuilding ni najbolj primerna. Pod parketom oz. nad grelno folijo se priporoča oz. je edino primeren sloj ustrezne samorazlivne akumulacijske izravnalne mase do debeline 3 cm (Uzin NC-195), v katerem se temperatura enakomerno razporedi po površini, s tem pa se zmanjša možnost za deformacije v parketu. Od debeline tega sloja je odvisna ekonomska upravičenost takšnega ogrevanja oz. deformacije parketa.

Priporočljiva izhodna moč pod parketom je cca 65W/m2 in pod keramiko od 80W/m2.