V skladu s priporočilom Ministrstva za zdravje smo spremenili delovni proces. Delali bomo od doma. Vse stranke, ki bi želele obiskati naš salon, prosimo, da nas pokličejo na telefon 01 566 22 97 ali 041 650 666, da se predhodno dogovorimo za termin obiska. Prodaja, ogledi objektov in izvedba bodo potekali nemoteno. Hvala za razumevanje.

Novo na evropskem tržišču: Parketi Ethico

Les je bistvo živega in kot živ material skozi dotik , vonj in barvo sprošča čutnost. Ta množica občutkov v nas prebudi stanje ugodja in nam omogoča stik z naravo. Vrne nas k izvoru in ponovno razkrije vso čistost lesa. Iz tega prepričanja se je rodila nova kolekcija lesenih talnih oblog ETHICO, ki v sebi ohranja vez med bistvom narave in sodobnostjo bivanja.

Ethico je postopek obdelave lesa z naravnimi minerali, zeliščnimi izvlečki in taninom v lesu. Odvisno od dolžine postopka obdelave tanin v lesu reagira in ustvari popolnoma naravno barvo. Ta tehnika izdelave izvira že iz starodavnega Egipta, kjer so iz majhnih ročnih obrtniških delavnic prihajali čudoviti naravni izdelki, ki so krasili dragocene rimske graščine.

Parketi Ethico - BALI Parketi Ethico - CAMARGUE Parketi Ethico - CIPRO Parketi Ethico - DURANGO Parketi Ethico - HIMALAYA

Novost v svetu parketov, sedaj tudi pri nas!

Prodajni progam parketov Ethico je na raspolago kot troslojni hrastov parket, v dimenziji 15 x 140/200 x 1200/2500 mm .

Leta 1810 pa je kemik Cadet de Gassicourt s tem procesom naravnega barvanja ustvaril pravo revolucijo obdelave lesenih površin. Z nanašanjem mešanic različnih mineralov in zeliščnih izvlečkov mu je uspelo les trajno obarvati in hkrati obdržati njegovo izvirno teksturo in ten.

V podjetju Cora so se strokovnjaki v razvojnem oddelku odločili za preporod te starodavne tehnike. Obdelava lesa na osnovi reakcijske sposobnosti tanina v lesu, naravnih mineralov in zeliščnih izvlečkov podarja lesu novo življenje. Naravna barva, ki jo les ustvarja sam, pa človeka v tem sodobnem času bivanja ponovno poveže z naravo, sam les pa še naprej ostane prvobiten.

Razstavno-prodajni salon:

Onis d.o.o.
Dunajska cesta 116
1000 Ljubljana

Lastno parkirišče pred salonom!
Vedno dobrodošli na strokovno svetovanje!

Kontakt:

Email: info@onis.si
Telefon: 01 566 22 97, 01 566 22 98

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek:

Sobota, Nedelja:
9.00 - 17.00
(oz. po dogovoru)
Zaprto