V skladu s priporočilom Ministrstva za zdravje smo spremenili delovni proces. Delali bomo od doma. Vse stranke, ki bi želele obiskati naš salon, prosimo, da nas pokličejo na telefon 01 566 22 97 ali 041 650 666, da se predhodno dogovorimo za termin obiska. Prodaja, ogledi objektov in izvedba bodo potekali nemoteno. Hvala za razumevanje.

Vzdrževanje lesenih talnih oblog

Lesene terase se odvisno od drevesne vrste , direktne oz. indirektne sončne svetlobe in površinske zaščite spreminjajo. Svetloba sproži fotodegradacijo lignina in površina s časom posivi.

Vzdrževanje lesene terase:

WOCA olje za lesene terase, WOCA decking oil

WOCA olje za lesene terase (WOCA Decking oil)

Leseno teraso je takoj po izdelavi priporočljivo naoljiti z naravnimi olji, ki so temu namenjena, npr.: WOCA decking oil. Nova generacija WOCA Decking oil vsebuje več vodoodbojnih snovi in so bolj učinkovita kot predhodna. Olje prodre v globino lesnih celic, jih prepoji in zapolni, s tem pa onemogoča vpijanje vode. Redno oljenje preprečuje cepljenje in grob videz, povečuje prožnost lesa. Mehkejši les pa ščiti pred glivami in plesnijo. Decking oil vsebuje UV zasčito s katero  ščiti  leseno teraso pred fotodegradacijo lignina (les), s tem pa se ohrani naravna barva.

Čiščenje lesene terase:

WOCA čistilo za lesene terase, WOCA Cleaner wood

WOCA čistilo za lesene terase, WOCA Cleaner wood

Za čiščenje terase se odločimo odvisno od nečistosti (mah v senčnih legah,…) in kakovosti zaščite (olja) na površini terase. V ta namen uporabimo čistilo WOCA Cleaner wood. Ko so tla  očiščena in popolnoma suha jih ponovno naoljimo, odvisno od željenega estetskega izgleda. Olje ne zapre površine lesa, tako da je uravnovešanje lesa nemoteno. Nanos slojev olja prilagodimo vpojnosti lesa. Čas sušenja je odvisen od temperature in relativne zračne vlage. V kolikor lesene terase ne oljimo, bo atmosferski vpliv na nezaščiten les večji in les bo hitreje posivel.

Video predstavitev WOCA izdelkov: Decking oil in Clener wood

OPOZORILO : zaradi možnosti samovžiga morate z oljem prepojene krpe namočiti v vodi in jih zatem v tesno zaprtih PVC vrečkah odvreči.

Razstavno-prodajni salon:

Onis d.o.o.
Dunajska cesta 116
1000 Ljubljana

Lastno parkirišče pred salonom!
Vedno dobrodošli na strokovno svetovanje!

Kontakt:

Email: info@onis.si
Telefon: 01 566 22 97, 01 566 22 98

Delovni čas:

Ponedeljek - Petek:

Sobota, Nedelja:
9.00 - 17.00
(oz. po dogovoru)
Zaprto